Sopimuspalokunnat 29.8.2016

Kustavin VPK on vuoden sopimuspalokunta

Palokunan päällikkö Juha Koskinen otti huomionosoitukset vastaan.

Palokunan päällikkö Juha Koskinen otti huomionosoitukset vastaan.

Vuoden 2016 sopimuspalokunta on Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana toimiva Kustavin vapaaehtoinen palokunta Kustavin kunnasta.

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) toiminnanjohtaja Isto Kujala luovutti huomionosoituksen palokunnalle Kustavissa lauantaina 27. elokuuta.

kustavi1

Vuoden sopimuspalokunnan valinta on osa SSPL:n työtä, jolla halutaan tukea ja kannustaa sopimuspalokuntatoimintaa ja toisaalta tehdä toimintaa myös tunnetuksi.

Kustavin VPK:n valintaa perusteltiin muun muassa siten, että palokunnan hälytystehtävät huolehditaan sopimuksen mukaisesti ja palokunnan lähtövarmuus on hyvä, palokunta toimii ammattimaisella otteella ja sen jäsenten osaamisesta pidetään huolta hyvällä koulutuksella ja harjoitustoiminnalla. Lisäksi palokunnassa on hälytystehtäviin aina suhtauduttu vapaaehtoisuutta ja harrastajamaisuutta vahvemmin.

Suomessa on 709 sopimushenkilöstöön perustuvaa palokuntaa, joissa toimii 13 400 hälytyskelpoista palokuntalaista. Sopimuspalokunnat huolehtivat pelastustoiminnasta alueella, joka on noin 90 prosenttia Suomen pinta-alasta. Sopimuspalokunnat osallistuvat noin 60 prosenttiin vuosittaisista pelastustoimen hälytystehtävistä.

Päätoimista pelastustoimen ammattihenkilökuntaa Suomessa on noin 4000. Vuorokauden ympäri toimivia ammattipaloasemia on 112.

SSPL on vuonna 2001 perustettu sopimus- ja vapaaehtoispalokuntien valtakunnallinen järjestö.

SSPL:n tiedote aiheesta.

Teksti ja kuvat: SSPL

Lue lisää