Sopimuspalokunnat 16.6.2021

Minieldis22h aloittaa palokuntanuorten syyskauden – luvassa myös sankoruiskun SM-karsinnat

Jokainen palokunta voi osallistua Minieldis22h-tapahtumaan parhaaksi katsomallaan tavalla ja haluamassaan paikassa.

Jokainen palokunta voi osallistua Minieldis22h-tapahtumaan parhaaksi katsomallaan tavalla ja haluamassaan paikassa.

Palokuntanuorilla on mahdollisuus hauskaan, yhteiseen toimintaan Minieldis22h -tapahtumassa 7.-8. elokuuta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin organisoima tapahtuma toimii palokuntanuorten syyskauden avauksena. Lisäksi se tukee vuoden 2022 palokuntanuorten kansainvälistä Eldis22-leiriä, joka järjestetään Malmin lentokentällä Helsingissä.

SPEKin palokuntien harrastustoiminnan kehittämispäällikkö Niko Ara kertoo, että korona on rokottanut palokuntanuorten toimintaa merkittävästi. Harjoituksia on pystytty vuoden-parin aikana järjestämään vähän, jos ollenkaan.

”Nuorilla on siis ollut aika vähän tekemistä. Lähdimme kehittelemään matalan kynnyksen tapahtumaa, joka pystytään järjestämään palokunnassa koronaturvallisesti pienissä ryhmissä.”

Jokainen palokunta voi osallistua Minieldis22h-tapahtumaan parhaaksi katsomallaan tavalla ja haluamassaan paikassa, kuten kuten paloasemalla, teltassa paloaseman pihalla tai lähimetsässä. SPEK on luonut ohjeellisen aikataulurungon, jonka ympärille palokunnat voivat halutessaan rakentaa ohjelman.

Mukavaa tekemistä hiljaiselon jälkeen

Jos alueellinen Pelastusliitto ei ole muuta ohjeistanut, myös sankoruiskun SM-karsintakilpailut voidaan suorittaa leirin aikana. Joukkueet tulevat saamaan tarkemmat ohjeet suoritettavasta radasta. 

Varsinainen SM-kilpailu järjestetään Eldis22-leirillä.

Niko Ara kertoo, että tapahtuman lauantai-illalle on varattu yhteistä ohjelmaa. Eldis22-leirin kokemusasiantuntijat kertovat leiristä tunnin mittaisen suoratoiston aikana. Tämän jälkeen suoratoistona lähetetään viihteellisempi osio, jonka Ara jättää vielä salaisuudeksi.

Ara kannustaa kaikkia palokuntien nuoriso-osastoja osallistumaan Minieldis22h-tapahtumaan. 

”Luvassa on mukavaa, yhteistä matalan kynnyksen tekemistä pitkän hiljaisen kauden jälkeen. MiniEldis on vahva startti elokuun alkuun. Näin saamme myös nuoriso-osastojen ohjaajat ja apuohjaajat mukaan toimintaan.”

Tapahtuman yhteydessä julkaistaan myös Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja täällä.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: SPEK

Lue lisää