Sopimuspalokunnat 11.9.2015

Nilsiän paloaseman nuoriso valloitti 24365:n

Santeri Tepponen ja Eino Pääkkönen Nilsiän paloaseman nuoriso-osastolta kokeilivat SPEKin vanutäytteistä kalustoa.

Santeri Tepponen ja Eino Pääkkönen Nilsiän paloaseman nuoriso-osastolta kokeilivat SPEKin vanutäytteistä kalustoa.

24365-kiertue eteni keskiviikkona Kuopioon ja keräsi Pelastusopistolle noin kuutisenkymmentä palokuntatoiminnasta kiinnostunutta.

Eino Pääkkönen, 14, ja Santeri Tepponen, 12, tulivat paikalle nuorisopalokuntaharjoituksista. He ovat olleet mukana Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Nilsiän paloaseman nuoriso-osastossa kaksi vuotta.

Mielenkiinto toi alueelle myös Pelastusopiston palopäällystökurssilla opiskelevan  Antti Kinnusen. Hänellä on opintoja jäljellä puolitoista vuotta. Kinnunen toimii palomiehenä Pirkanmaan pelastuslaitoksella, mutta on nyt opintovapaalla.

kiertue1
Antti Kinnunen viimeistelee päällystöopintojaan Pelastusopistolla.

Kinnunen on opiskellut hallintotieteitä työnsä ohella ja juuri saanut valmiiksi gradun pelastuslaitosten ja pelastustoimen johtamisesta.

”Pelastusala kiinnostaa, ja jos ei tee tutkintoja, ei pääse eteenpäin”, Kinnunen kertoi opiskelunsa motivaattoreista.

Palomies Petri Wasenius perheineen tuli paikalle, koska johtaa palokuntanuorisotoimintaa Pohjois-Savossa ja oli kiinnostunut siitä, mitä kiertueella oli tarjolla. Hänen vaimonsa Taina työskentelee hätäkeskuspäivystäjänä, ja lapset Eetu ja Elsakin ovat mukana pelastustoiminnassa nuoresta iästään huolimatta.

kiertue2
Taina ja Petri Waseniuksen lapset Elsa ja Eetu ovat jo mukana palokuntatoiminnassa.

Torstaina kiertue jatkoi Joensuuhun, joka päätti kiertueen ensimmäisen viikon. Maanantaina 14. syyskuuta vuorossa on Mikkeli.

Teksti ja kuvat: Kaisu Puranen

Lue lisää