Sopimuspalokunnat 4.5.2018

Palokunnat kisaavat pian Jehu-maljasta Nurmossa

Toukokuussa 2016 Jehumaljasta kilpailtiin Vantaalla.

Toukokuussa 2016 Jehumaljasta kilpailtiin Vantaalla.

Palokuntien suomenmestaruuskilpailun tämänvuotinen teema on pelastusyksikön jäsenten pelastustekniset perustaidot. Palokunnat mittelevät taitojaan lauantaina 19. toukokuuta Nurmossa Seinäjoella.

Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa, yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailun järjestää Suomen Palopäällystöliitto yhteistyökumppaninaan Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos. Kilpailujen suojelija on eduskunnan puhemies Paula Risikko.

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehu-maljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Kilpailu jakautuu kolmeen osaan: tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun.

Tietokilpailussa mitataan kilpailuyksikön jäsenen tiedollista osaamista. Taitokilpailussa arvioidaan kilpailuyksikön taidollista osaamista. Kalustokilpailussa mitataan yksikön tiedollista ja taidollista kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä.

Kilpailuyksikkö, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jossa kilpaillaan kalusto-osuudessa.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 40 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on osoitus Palokuntien Suomenmestaruus- ja Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Tänä vuonna kilpailuun osallistuu 32 yleisen sarjan ja 6 veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtois- ja teollisuuspalokunnista ympäri Suomea.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään Kuopiossa yhteistyössä Pelastusopiston kanssa.

Lähde: Suomen Palopäällystöliitto

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää