Sopimuspalokunnat 23.7.2018

Savion VPK:ssa on imua

Savion VPK:n nuoriso-osasto harjoittelee keskiviikkoiltaisin.

Savion VPK:n nuoriso-osasto harjoittelee keskiviikkoiltaisin.

Keravalla Savion VPK:ssa nuorisoa riittää liki ilmaisen harrastuksen pariin – hyvä, jos muistaa välissä käydä kotona syömässä ja nukkumassa.

Teksti ja kuvat: Kimmo Kaisto

Melko tasan kymmenen vuotta sitten ajelin viimeksi Savion VPK:lle jutuntekoon. Silloin palokunta oli saanut Keravan kaupungin tunnustuksen hyvästä nuorisotyöstään. Nuoret ovat toki kasvaneet ulos niistä saappaista, mutta tänä päivänä jutun sisältö ei juuri muuttuisi. Tulijoita riittää yli kuntarajojen. Hälytysosastollakin pukkaa keikkaa samaan tahtiin – autot miehistöineen kaasuttelivat parhaillaan Vantaalle rakennuspaloon.

Savion VPK:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Karlsson veti nuoriso-osaston viikkoharjoituksen. Illan koulutuksen sisältöä sovellettiin hieman, kun autot olivat hälytyksen takia muualla. Nostotyynyjen sijaan harjoiteltiin kalustotuntemusta ja perusselvitystä.

”Uusia nuoria riittää hyvin myös syksyllä alkavalle kurssille. Noin kolmasosa on tyttöjä. Tarpeeksi moni jatkaa myös hälytysosastoon. Reservistä huolimatta isompi haaste on saada joskus kouluttajia liikkeelle, kun on työkiireitä, tyttö- ja poikaystäviä, lapsiakin”, nuoriso-osaston johtaja Jukka Astala kuvailee.

Artikkeli jatkuu. Jos haluat lukea koko jutun, kirjaudu sisään Pelastustiedon tunnuksilla. Artikkeli on julkaistu myös Pelastustiedossa 4–5/2018.

...

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Pelastustiedon digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.

Lue lisää