Sopimuspalokunnat 6.8.2020

Timo Kouki valittiin johtamaan Suomen Sopimuspalokuntien Liittoa

Timo Kouki siirtyy viranomaistehtävästä järjestökentälle. Hän aloittaa Suomen Sopimuspalokuntien Liiton toiminnanjohtajana 1.9.

Timo Kouki siirtyy viranomaistehtävästä järjestökentälle. Hän aloittaa Suomen Sopimuspalokuntien Liiton toiminnanjohtajana 1.9.

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Timo Kouki, 43. Hän aloittaa järjestön johdossa 1. syyskuuta.

Uusi toiminnanjohtaja sanoo tehtävään houkutellun kiinnostus ja rakkaus sopimuspalokuntatoimintaan.

”Uudet haasteet ovat myös aina innostaneet ja sopimuspalokuntatoiminnassakin on edessä suuria kehittämiskuvioita. Päällimmäisenä toiminnan turvaaminen pelastustoimen maakuntauudistuksen yhteydessä. Miten sopimuspalokuntatoiminnan rahoitus turvataan uudistuksessa, kun valtiovalta alkaa rahoittaa myös pelastustointa.”

Edunvalvontaa tarvitaan nyt jos koskaan, mutta haasteet voivat hänen mielestään mahdollistaa myös jotain uutta.

”Hereillä pitää olla”, Kouki kuvailee.

Timo Kouki asuu Porvoossa. Koulutukseltaan hän on liiketalouden tradenomi AMK. Pitkä työhistoria löytyy niin Tullin kuin myös poliisin puolelta ja viimeisimpänä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palveluksesta vastuualueenaan muun muassa palontutkinnan johtaminen ja kehittäminen. Kouki toimii edelleen oman kotipalokuntansa sopimuspalokunnan päällikkönä Virolahdella ja on toiminut alueella päällystö- ja yksikönjohtajapäivystäjänä. Hänellä on monipuolinen kokemus sekä laaja näkemys sopimuspalokunnista ja pelastustoimesta sekä yhteistyöviranomaisten toiminnasta.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää