Sopimuspalokunnat 2.6.2015

Tirilän VPK:lle kolmas perättäinen voitto

Tirilän VPK nappasi Jehumaljan mukaansa. Voittoisaan joukkueeseen kuuluivat Kalle Lantta, Ville Hirvonen, Terhi Sillanpää, Olli Hirvonen, Henri Häkkinen ja Jukka Sillanpää.

Tirilän VPK nappasi Jehumaljan mukaansa. Voittoisaan joukkueeseen kuuluivat Kalle Lantta, Ville Hirvonen, Terhi Sillanpää, Olli Hirvonen, Henri Häkkinen ja Jukka Sillanpää.

Tirilän VPK nappasi haltuunsa kolmannen perättäisen ja kuudennen Jehumaljavoittonsa. Tämän vuoden kisassa toiseksi tuli Kaarinan VPK ja kolmanneksi Savion VPK. Veteraanisarjassa voitto päätyi Selänpään VPK:lle.

Palokuntien Suomen mestaruudesta eli Jehumaljan voitosta kisailtiin tänä vuonna Porissa, kun Satakunnan pelastuslaitoksella oli tämänkertainen kilpailun järjestämisvastuu. Kilpailun kilpailupaikkoina toimivat Porin ravirata, jossa suoritettiin avajaiset, tietokilpailu, kalustokilpailu ja kilpailun palkintojenjako sekä Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue, jossa joukkueet kävivät suorittamassa taitokilpailun. Joukkueita oli saapunut tämän vuoden kisoihin yleiseen sarjaan 35 ja veteraanisarjaan viisi. Järjestelyorganisaatiossa oli Satakunnan pelastuslaitoksen oman henkilöstön lisäksi paljon väkeä alueen sopimuspalokunnista.

Tirilän VPK:n yksikönjohtaja Ville Hirvonen sanoi, että kilpailun voittoon ei ole mitään erityistä salaisuutta, vaan se perustuu joukkueen harjoitteluun, kokemukseen ja osaltaan onneen. Pitkään yhdessä toiminut joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja pärjäsi tänä vuonna kaikissa kilpailuosioissa tasaisesti. Tirilän jehumaljajoukkue valmistautui kisoihin kokoontumalla yhteensä kahdeksan kertaa, joista kolme oli kokonaisia harjoituspäiviä. Harjoituksissa he harjoittelivat teeman mukaisia tehtäviä ja kävivät yhdessä läpi materiaalia. Lisäksi jokainen joukkueen jäsen tutustui lähdemateriaaliin itsenäisesti.

Lue lisää palokuntien SM-kisasta seuraavasta Pelastustiedosta, joka ilmestyy 24.6.

Teksti ja kuva: Arto Papunen

 

Lue lisää