Sopimuspalokunnat 8.9.2015

Vauhdikas alku 24365-kiertueelle

Saarenkylän VPK:n päällikkö Kari Kuoksa ja nuoriso-osaston vetäjä, nuorempi sammutusmies Minna Koskela iloitsevat siitä, että nuoret ovat taas löytäneet VPK-toiminnan. Nuoriso-osaston 16 jäsentä ovat 4–11-vuotiaita. ”VPK on ilmainen ja jännä harrastus”, he toteavat.

Saarenkylän VPK:n päällikkö Kari Kuoksa ja nuoriso-osaston vetäjä, nuorempi sammutusmies Minna Koskela iloitsevat siitä, että nuoret ovat taas löytäneet VPK-toiminnan. Nuoriso-osaston 16 jäsentä ovat 4–11-vuotiaita. ”VPK on ilmainen ja jännä harrastus”, he toteavat.

Palokuntalaisten 24365-kiertue pyörähti vauhdikkaasti käyntiin Rovaniemellä Saarenkylän VPK:n asemalla. Kahdeksan lämpöastetta ja pieni tihkusadekaan eivät latistaneet tunnelmaa. Tapahtuman leppoisasti juontanut palokuntalainen Ari Joki on myös keikkaileva trubaduuri. Hän tarjosi illan aikana haastattelujen välissä kevennystä yhdessä kitaransa kanssa, tanssijalkakin alkoi vipattaa.

Turvata Oy:n Palokamu-kalustorekka keräsi paljon kiinnostuneita tarvikkeiden täydentäjiä. Mukaan lähti niin sammutushanskoja kuin nahkasaappaita. Myös palokunnan pihalla esitelty uusi paineistettu vaahtosammutusjärjestelmä One Seven A- ja B-luokan paloihin kiinnosti yleisöä paljon.

Palokamu-kalustorekasta löytyi tarviketta joka lähtöön.
Palokamu-kalustorekasta löytyi tarviketta joka lähtöön.

Senioripalokuntalaiset jakoivat arvokkaita kokemuksiaan, ja nuorempi väki piti vanutäytteisistä palomiessaappaista sekä kilpailusta, jossa vedettiin leikkipaloautoa. Grillimakkara ja pannutuore kahvi tekivät hyvin kauppansa.

Järjestöpäällikkö Valtteri Tervala Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä on tyytyväinen kiertueen starttiin.

”Tämä oli ensimmäinen kiertuetapahtuma ja jännitys onnistumisesta oli suuri. Osallistujamääräkin oli ennakkotietoihin nähden positiivinen, kävijöitä oli kuutisenkymmentä. Seuraavilla paikkakunnilla kannattaa ehdottomasti varata seiskalla ajettavaksi useampi kierros paloaseman ja tapahtumapaikan välillä, jotta kaikki pääsevät nauttimaan tunnelmasta ja saamaan tietoa oman palokunnan käyttöön”

Jokaisella kiertuepaikkakunnalla arvotaan Pelastustiedon vuosikerta muiden hienojen palkintojen lisäksi. Tuomo Tervo Saarenkylän VPK:sta oli  sekä onnettaren suosikki että ritari. Hän oli jo tilannut lehden itselleen tarjoushintaan, mutta voitti vielä vuosikerran arvonnassa. Tämän hän lahjoitti kiitolliselle palokuntatoverilleen.

Tsekkaa kiertuepaikkakunnat täältä ja tutustu tarkemmin ohjelmaan. Pelastustieto on vahvasti mukana kaikilla kiertuepaikkakunnilla, tule moikkaamaan!

Teksti ja kuvat: Kimmo Kaisto

Aada, 11, (vas.) ja Emmi, 10, ovat tulleet mukaan Saarenkylän VPK:n nuorisotoimintaan isänsä, Niko Säynäjäkankaan mukana. "Ei ollut vaikea houkutella tyttöjä mukaan, kun he kävivät täällä ja leireillä", Niko kertoo. Hän aloitti palokuntatoiminnan Kemijärvellä ja Saarenkylän VPK:n hälytysosastossa vuonna 1994.
Aada, 11, (vas.) ja Emmi, 10, ovat tulleet mukaan Saarenkylän VPK:n nuorisotoimintaan isänsä, Niko Säynäjäkankaan mukana. ”Ei ollut vaikea houkutella tyttöjä mukaan, kun he kävivät täällä ja leireillä”, Niko kertoo. Hän aloitti palokuntatoiminnan Kemijärvellä ja jatkoi Saarenkylän VPK:n hälytysosastossa vuonna 1994.

Lue lisää