Sopimuspalokunnat 1.11.2017

Video: kimpassa kilpa-autojen kimpussa

Sopimuspalokunnat harjoittelivat kimpassa kilpa-autosta pelastamista Kellokoskella lokakuun puolivälissä. Kimpassa tekemällä palokunnat saivat tarjonnasta mitä halusivat: kurssin täyteen ja autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutuksen.

”Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien kurssi saattaa äkkiä kuulostaa erikoisuuden tavoittelulta, mutta se tukee päivittäistoimintaakin, itse asiassa erittäin hyvinkin”, sanoo kouluttaja Mikko Saastamoinen.

Kurssilla opetettavat onnettomuusauton raivaamistekniikat ovat työskentelytapoja, jotka on sovellettu päivittäistoiminnasta kilpa-autoihin. Niistä on siis hyötyä kilparatojen ulkopuolellakin. Sen lisäksi kurssilla käydään läpi potilaan kohtaamista, tukemista, hoitamista sekä kilpailutilanteessa tapahtuvan onnettomuusprosessin läpivientiä, kuten ralliauton yleisön sekaan syöksymisestä syntyvää monipotilastilannetta.

Kellokosken, Jokelan ja Kauklahden VPK:t järjestivät Kellokoskella yhdessä Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien kurssin.

Yhdessä tekeminen avasi näköalan uuden asian lisäksi myös toisen sopimuspalokunnan toimintaan. Kauklahden VPK:n Antti Sjöblomin mukaan kaverin ja oman toiminnan vertaaminen ja siitä keskustelu oli myös hyvää kurssiantia.

Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutus kuuluu Suomen Palopäällystöliitön kurssitarjontaan.

Teksti, kuva ja video Marko Partanen

Lue lisää