Ensihoito 13.4.2018

Kari Törrösestä Vuoden Ensihoitaja – ”Sinnikäs puurtaja, joka on valmis kokeilemaan”

Ensihoidon kenttäjohtaja Kari Törrönen opetti peruselvytystä Tiina Mahoselle (vas.) ja Saija Rouhiaiselle Kontiolahden paloasemalla huhtikuussa 2016.

Ensihoidon kenttäjohtaja Kari Törrönen opetti peruselvytystä Tiina Mahoselle (vas.) ja Saija Rouhiaiselle Kontiolahden paloasemalla huhtikuussa 2016.

Vuoden ensihoitajaksi 2018 on valittu joensuulainen Kari Törrönen. Hän on työuransa rinnalla tehnyt toisen uran erilaisissa hankkeissa ja projekteissa. Törrönen on sinnikäs puurtaja, joka on valmis kokeilemaan uusia asioita.

Hankkeet ja projektit eivät aina ole olleet sellaisia, johon tyypillinen ensihoitaja olisi suinpäin ryhtynyt. Hankkeisiin perehtymällä Törrönen on löytänyt niistä hyötyä ensihoitojärjestelmän ja yhteiskunnan lisäksi myös ensihoitajille.

Parhaillaan Törrönen toimii ensihoidon asiantuntijana Pohjois-Karjalan AVOT-hankkeessa, joka on yksi sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeista. Se etsii keinoja, miten iäkkäät ihmiset voisivat asua mahdollisimman pitkään kotonaan. Aiemmin Törrönen edusti ensihoitoa kotona tapahtuvaa saattohoitoa koskevassa Pohjois-Karjalan Paletti-projektissa.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen palomiehistä 78 on opiskellut työn ohessa terveydenhuollon tutkinnon. Törrönen on alusta asti ollut suunnittelemassa koulutusta ja myös opettamassa palomiehiä.

Törrönen on vastannut yli 20 vuoden ajan Pohjois-Karjalan sopimuspalokuntalaisten ensivastekoulutuksesta, muutama vuosi sitten koulutettavaksi tulivat myös rajavartijat.

Nykyään Törrönen työskentelee vastaavana ensihoidon kenttäjohtajana Siun Sotessa, Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella. Sairaanhoitaja amk:n ja pelastajatutkinnon lisäksi hänellä on opettajan pätevyys.

Kari Törrönen on monessa mukana:

Lue Pelastustiedon jutut Turvaa maaseudulle -hankkeesta ja sydäniskureista Pohjois-Karjalassa.

Lähde: Suomen Ensihoitoalan Liitto

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää