Kalusto 28.8.2019

Järjestöt markkinoivat kotimaista pelastusalan osaamista Interschutzin yhteisosastolla

SPPL on sopinut vierailuja Interschutzin keskeisille osastoille, joissa esitellään alan kalustoa.

SPPL on sopinut vierailuja Interschutzin keskeisille osastoille, joissa esitellään alan kalustoa.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja Suomen Palopäällystöliitto SPPL markkinoivat kotimaista pelastusalan osaamista ensi kesän Interschutz-messuilla.

”Haluamme osaltamme tukea alan loistavia kotimaisia yrityksiä. Alan kehityksen kannalta elinkeinon, viranomaisten ja järjestöjen yhteistyö on elintärkeää. Toisekseen samaan aikaan messujen kanssa pidetään kansainvälisen palo- ja pelastusalan järjestön CTIF:n vuosikokous, jonka yhteydessä voimme esitellä osastolla kansallisia projekteja ja suomalaisyritysten teknologioita kompaktissa muodossa”, kertoo SPEKin toimitusjohtaja Marko Hasari.

Hänen mukaansa yhteisosastolla esitellään ainakin kyläturvallisuuden ja omatoimisen varautumisen 72 tuntia -konsepteja, jotka otettiin mielenkiinnolla vastaan Euroopan komission Civil Protection Forumilla viime vuonna.

Miniseminaareja alan hankkeista

Myös Palopäällystöliiton toiminnanjohtaja Ari Keijonen on innoissaan yhteisestä Suomi-paviljongista.

SPPL:n Ari Keijonen (vas.) ja SPEKin Marko Hasari. Kuva: Kimmo Kaisto.

”SPPL ja SPEK järjestävät messuilla miniseminaareja, joissa esitellään alan suomalaisia tutkimus- ja kehittämishankkeita. Esillä ovat osaltamme ainakin täydentävät sammutusmenetelmät ja MentalFireFit.”

Järjestöt hyödyntävät myös kansainvälisiä kontaktejaan tehdäkseen suomalaista pelastusalan osaamista ja yrityksiä tunnetuksi yhteisosastolla.

”Toivotamme väkeä tervetulleeksi ja opastamme oikean näytteilleasettajan luo. Haluamme näin vahvistaa kuvaa pelastustoiminnan ja palokaluston osaamisesta”, Keijonen kertoo.

Palopäällystöliitto järjestää nyt jo neljättä kertaa messumatkan Saksaan. Kaikki varatut 70 paikkaa ovat jo täynnä.

”Pelastuslaitoksista on isoja ryhmiä mukana. Tarjoamme helpon tavan tutustua messuihin. Olemme sopineet vierailuja keskeisille osastoille, joissa meille esitellään alan kalustoa.”

Pelastustieto seuraa yhteisosaston edistymistä tulevissa numeroissaan.

Teksti: Kimmo Kaisto · Messukuva: Deutsche Messe

Lue lisää