Paloturvallisuus 8.9.2017

Häikkää kuivanousuissa ja savunpoistossa – Suomessakin voisi palaa tornitalo tuhoisin seurauksin

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos harjoitteli kuivanoususelvitystä 12-kerroksisessa talossa Tikkurilan juna-aseman vieressä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos harjoitteli kuivanoususelvitystä 12-kerroksisessa talossa Tikkurilan juna-aseman vieressä.

Vanhojen, korkeiden kerrostalojen paloturvallisuudessa on parantamisen varaa myös Suomessa. Viime kesäkuussa Lontoossa paloi 24-kerroksinen tornitalo Grenfell Tower. Tulipalossa kuoli noin 80 henkilöä.

Palomestari Arto Latvala Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta arvioi, että Lontoon kaltainen tulipalo voisi tapahtua myös Suomen korkeissa asuinrakennuksissa.

”Väittäisin, että useimmissa yli kahdeksankerroksisissa, yli viisi vuotta vanhoissa kerrostaloissa on puutteita paloturvallisuudessa”, Latvala sanoo.

Riskiryhmään kuuluvat 8-16 -kerroksiset asuinrakennukset 1960-luvulta alkaen.

”Meillä on Hakunila, Martinlaakso, Myyrmäki, Koivukylä… Helsingistä ja Espoosta löytyy monta aluetta, joissa on jopa 14-kerroksisia asuintaloja ilman toimivia kuivanousuja.”

Lue koko juttu Pelastustiedosta 7, joka ilmestyy 20. syyskuuta. Juttu luettavissa digitunnuksilla tuolloin kokonaisuudessaan myös verkkosivuillamme.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää