Paloturvallisuus 20.6.2019

Juhannuskokkoa ei saa sytyttää, jos metsäpalovaroitus on voimassa

Juhannuskokon sytyttäminen on nykyään aina kielletty Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.

Juhannuskokon sytyttäminen on nykyään aina kielletty Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.

Juhannuskokkoa ei saa polttaa, jos metsäpalovaroitus on voimassa, muistuttavat sisäministeriö ja useat pelastuslaitokset.

Sisäministeriö tiedottaa, että juhannuskokon sytyttäminen on nykyään aina kielletty Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana. Pelastuslain muutos tuli voimaan tämän vuoden alussa.

Kokkoa ei myöskään saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Alueen pelastuslaitos voi lisäksi muusta perustellusta syystä kieltää avotulen teon pelastustoimen alueella tai osassa sitä määräajaksi. Kokon sytyttäminen toisen maalle edellyttää lisäksi maanomistajan lupaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan metsäpalovaroitus on voimassa Suomen keskiosasta etelää kohti myös juhannusaattona. Pohjois-Pohjanmaasta ja Kainuusta pohjoiseen metsäpalovaroituksia ei toistaiseksi ole voimassa.

Voimassa olevat varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Pelastustiedon arkisto

Lue lisää