Paloturvallisuus 3.4.2016

Tähteestä dieseliä – teknologian paloturvallisuudesta Palopäällystöpäivillä

Raaka-aineen vastaanottoasema ja valmiin polttoaineen tankkausasema sijaitsevat lähimpänä vesirajaa. Tuija Kilpeläinen esittelee.

Raaka-aineen vastaanottoasema ja valmiin polttoaineen tankkausasema sijaitsevat lähimpänä vesirajaa. Tuija Kilpeläinen esittelee.

Lappeenrannassa valmistetaan uusiutuvaa dieseliä sellunkeitossa tähteeksi jäävästä mäntyöljystä. Tarkoin vartioitu biojalostamo on paloturvallisuudeltaan huippuluokkaa.

Tuija Kilpeläinen tuntee UPM Kymmenen biojalostamon läpikotaisin. Jalostamon terveys-, turvallisuus- ja ympäristöasioista vastaava HSE-päällikkö Kilpeläinen on myös työpaikkansa yhteyshenkilö Etelä-Karjalan pelastuslaitokseen päin.

Mitään ei jätetä sattuman varaan.

”Pelastuslaitoksen kaikki työvuorot ja sopimuspalokunnat ovat käyneet tutustumassa jalostamoon. Viime vuonna järjestimme yhteisen suuronnettomuusharjoituksen, jossa casena oli polttoainetta kuljettaneen säiliöauton kaatuminen”, Kilpeläinen kertoo.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen palotarkastusinsinööri Elina Hämäläisen mukaan yhteistyö sujuu mallikkaasti.

”Onhan tämä mielenkiintoista. Tällaista jalostamoa kun ei ole muualla, niin suoraan ei oppia voi ottaa mistään”, sanoo Hämäläinen.

Lue koko artikkeli Pelastustiedosta 2, joka ilmestyi 30. maaliskuuta!

Artikkeli liittyy Palopäällystöpäiviin, jotka järjestetään 7.-9. huhtikuuta Turussa. Päivillä käsitellään paloturvallisuutta uuden teknologian tuotantolaitoksissa.

Teksti ja kuvat: Ulla Ylönen

Lue lisää