Paloturvallisuus 28.6.2016

Terveysasemasta tuli Sergein ja Olgan palohotelli

Palohotellissa voi nukkua paloautosängyssä. Olga, Vlad ja Sergei ovat viihtyneet Parikkalassa loistavasti.

Palohotellissa voi nukkua paloautosängyssä. Olga, Vlad ja Sergei ovat viihtyneet Parikkalassa loistavasti.

Syvällä Etelä-Karjalan Parikkalassa, Saaren kylässä, lähestulkoon piilossa ohikulkijoiden katseilta sijaitsee mielenkiintoinen yöpymispaikka. Kylän entisellä terveysasemalla toimii paloasemateemainen hotelli nimeltään Fireman Center Hotel. Sitä pyörittää Petroskoista kotoisin oleva aviopari Sergei Mikhailov ja Olga Mikhailovna.

”Eräänä iltana istuimme ja mietimme mieheni kanssa, että joko yritetään tai unohdetaan koko juttu. Tulimme tulokseen, että yrittäminen on parempi”, kertoo Olga.

Yrittämisen tuloksena pariskunta muutti puolitoista vuotta sitten Suomeen 9-vuotiaan Vlad-poikansa kanssa, osti kunnalta tyhjillään olleen neuvolan ja muutti sen hotelliksi.

Syntyi palohotelli, jonka isoa aulaa hallitsee valkokangas, ja vitriinin takana on erilaisia paloautojen pienoismalleja. Lapsille on varattu paloasemateemaisia leluja, ja kypärä- sekä letkukokoelmasta he voivat valita leikkeihinsä haluamansa. Kaiken huipentavat Pietarista tilatut puiset, paloauton muotoiset sängyt huoneissa.

Paloasemateema oli Sergein idea. Nyt eläkkeellä oleva mies toimi paloesimiehenä Petroskoissa, kuten myös hänen isänsä.

Palohotellilla on myös eräs päämäärä.

”Haluaisimme, että palomiesten ammatti olisi suositumpi, että kaikki ymmärtäisivät sen olevan tärkeää. Olemme kovin iloisia, jos lapset sanovat täältä lähtiessään rupeavansa palomiehiksi”, Olga kertoo.

Lue koko juttu Pelastustiedosta 4-5, joka ilmestyy 29. kesäkuuta.

Sergeille ja Olgalle voi lahjoittaa paloaiheista esineistöä. Katso hotellin yhteystiedot täältä

edit. 28.6. korjattu sijainti Etelä-Karjala jutun alkuun.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää