maahanmuuttaja 30.7.2015

Parempi kuin maahanmuuttaja

Maahanmuuttaja ei saa muuttaa maahan – Suomeen. Maahanmuuttaja ei osaa elää Suomessa maan tavalla, kun vaatii ja haluaa kaikennäköistä, mikä Suomesta puuttuu, vaikka se kotimaassakin on. Miksi se ei mene sinne, missä kaikki haluamansa on valmiina?

Bussikuski-maahanmuuttajaa lyödään pääteasemalla koteloon, vaikka hän on sopeutunut suomalaiseen työntekoon. Maahanmuuttajan kollegatkin pitivät häntä kunnon duunarina, kunhan vielä olisi oppinut, ettei arkivuoroja ajeta sunnuntaina ja päinvastoin. Tarina ei kerro, palasiko mustasilmäinen kaveri takaisin töihin, vai ryhtyikö siltä iskulta Kelan ja sossun kanta-asiakkaaksi.

Joku moittii eriväristä mittariautonkuljettajaa, joka on saanut luvat, mutta ei osaa ajaa Helsingissä. Toinen ei pidä muualta tulleesta siivoojasta, vaikka työnjälki on hyvää. Joku ei osta mustalta makkaraa ja toisella menee karvakäden pizzasta pakki sekaisin. Firman asiakaspalvelustakin vastaa ääni, joka puhuu ulkomaalaisittain, hoida siinä nyt sitten suomalaisia asioita – jonkun ulkomaalaisen kanssa.
Ja nuorison suosiman ulkomaalaisduon tummahipiäisempää kaveria heitetään kesken esityksen eturivistä lukkosulapullolla päähän, vaikka hän ei ole edes aikeissa muuttaa Suomeen. – Jumalauta, tänne tartte tulla laulamaan – hoilatkoon kotonaan Honolulussa.

Kun ne tulevat tänne, ne vievät työt. Hetkinen, mitkä työt. Ne, jotka eivät meille itselle kelpaa! Mutta vievät silti – Eihän sellaista pidä suvaita!

Samalla kun katsomme normaalia ihmistä peilistä haukumme ulkomaalaiset, homot ja muut erilaiset, emmekä valitettavasti huomaa, kun omat lapsemme kasvavat. Heistäkin tulee homoja, maahanmuuttajia, erilaisia ja jopa työtä vieroksuvia paskahousuja. Joku saattaa kasvaa ihan normaaliksikin – ainakin jonkun mielestä.

Sitä meidän poikaa tai tyttöä ei oikein kiinnosta käydä koulua. Ei se siellä jaksa, kun siellä pidetään sitä kuriakin. Se ei oikein ole tottunut siihen. On ennemminkin tottunut olemaan vain kuin itseään huvittaa, kato kun meillä on se vapaa kasvatus. Miksi ne siellä koulussa eivät opeta sitä? Voisivat vaikka opettaa elämää ilman älypuhelinta.

Meidänkin lapsi olisi kyllä saanut töitä, mutta ei ottanut, kun siitä ei maksettu tarpeeksi. Se on tottunut saamaan sen, mitä pyytää. Ei sen kannattanut, kun siitä olisi maksettu vain hieman enemmän kuin moniin ammatteihin kouluttautuneille vakituisessa työsuhteessa. Tekeekö muka joku niin halvalla? Vähintään tuplasti enemmän pitäisi saada, että ekasta kesätyöstä jäisi hyvä maku.

Ei se meidän lapsi oikein jaksanut mitään ammattia itselleen hankkia. Ei sitä kiinnostanut oikein mikään, ammattikouluista valmistuu vain sellaisiin töihin, missä joutuu tekemään ja se yliopistokin kestää niin kauan. Se on nyt sillä Kelan rahalla ja hakee sossusta vähän lisää, että pärjää. Heitän sille sitten vähän fyrkkaa, kun tulee taas uusi konsolipeli. Sen on saatava se, koska ei sen aika muuten kulu.

Ei se meidän lapsi viitsinyt ottaa töitä, vaikka olisi saanutkin, koska ei ollut koulutusta vastaavaa hommaa. Koulutusta vastaavaa työtä se olisi ottanut jo kymmenen vuotta sitten, mutta kun ei ollut. Rakenna siinä nyt sitten itsellesi CV. Koska se hallitus järjestää niitä työpaikkoja?

Kyllä se meidän lapsi vielä saa hyväpalkkaisen ja hienon homman. Se varmasti pärjää hienosti elämässään.

Hyvä ihminen siitä on tullut. Ihan itse kasvatettu. Parempi kuin maahanmuuttaja.

Kiitos, että sain sanoa!

Jaa artikkeli

Lue lisää