Pelastustoimi 19.3.2020

SPALin työmarkkinaneuvottelujärjestöksi muuttuu Sote ry

Suomen pelastusalan ammattilaisten yhdistys SPAL siirtyy uuden työmarkkinaneuvottelujärjestön alaisuuteen. Uusi neuvottelujärjestö on nimeltään Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Eilen keskiviikkona aloittanut järjestö korvaa jatkossa Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ry:n ja yksityissektorilla toimineen Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestön TSN ry:n.

Sote ry:n jäsenjärjestöiksi tulevat kaikki aiemmissa neuvottelujärjestöissä tahoillaan olleet liitot eli SuPer ry, Tehy ry, Erto ry ja SPAL ry.

”Tällä valmistaudutaan siihen, että sosiaali- ja terveyshuollossa tulee mahdollisesti soteuudistuksen myötä yllättäviä muutoksia toimintaympäristössä. Suurin muutos on Erton liittyminen neuvottelujärjestön jäseneksi, mutta meidän neuvotteluasemamme näkökulmasta tällä ei ole isoa muutosta. Nimi oikeastaan vain muuttui”, kertoo SPAL:n johtaja Kim Nikula.

SPALin mukaan jäsenten ja aktiivien palveluun, luottamusmiesten asemaan tai muuhun toimintaan liittojen piirissä neuvottelujärjestöjen yhdistämisellä ei ole vaikutusta.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry:n jäsenmäärä on noin 5000 henkeä.
Yhdistyksellä on 30 jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Niistä 29 on pelastustoimen ja ensihoidon jäsenyhdistystä ja yksi järjestö on hätäkeskusammattilaisten jäsenyhdistys.

Teksti: Petri Vanhanen

Lähde: SPAL

Kuva: Pixabay

Lue lisää