Järjestöt 26.4.2019

Kuusinkertainen mestari Jokivarren koulu voitti NouHätä!-kilpailun

Kultaisen NouHätä!-kypärän uudet omistajat. Kypärä matkaa Orimattilaan Jokivarren koululle. Kilpailijat ovat Helmi Salo (vas.), Julia Heinänen ja Eveliina Koskinen.

Kultaisen NouHätä!-kypärän uudet omistajat. Kypärä matkaa Orimattilaan Jokivarren koululle. Kilpailijat ovat Helmi Salo (vas.), Julia Heinänen ja Eveliina Koskinen.

Jokivarren koulu Orimattilasta, Päijät-Hämeestä on tämän vuoden NouHätä!-mestari.

Pelastustaitojen Suomen-mestaruutta tavoitteli 22 joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta. Kahdeksasluokkalaiset kisasivat NouHätä! -voitosta Pelastusopistolla Kuopiossa torstaina 25. huhtikuuta.

Kilpailussa miteltiin pelastustaito-osaamisessa ja turvallisuustiedoissa. Voittajajoukkueessa kilpailivat Helmi Salo, Julia Heinänen ja Eveliina Koskinen.

Loppukilpailun voittanut Jokivarren koulu on jo peräti kuusinkertainen mestari, ja kaikkiaan NouHätä!-mestaruus on mennyt Orimattilaan seitsemän kertaa. Hopealle sijoittui Alavieskan yhtenäiskoulu ja pronssille Ylihärmän yläkoulu Kauhavalta.

Tulipaloa ja vesipelastusta

Kolmivaiheisen kilpailun finaaliin selviytyivät alkukarsintojen ja aluekilpailujen 22 parasta kolmihenkistä joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta. Loppukilpailun järjestivät Pelastusopiston päällystö- ja pelastajaopiskelijat opiston harjoitusalueella.

Loppukilpailu koostui teoriakokeesta ja neljästä tehtävärastista. Kilpailussa selvitettiin, miten joukkueet pärjäsivät käytännön rasteilla onnettomuus- ja turvallisuusaiheisissa tehtävissä.

Vesipelastusrastilla heitettiin pelastusrengas veden varaan joutuneelle.

”Kilpailussa koeteltiin monipuolisesti kilpailijoiden taitoja muun muassa tulipalossa ja vesipelastuksessa”, kertoo NouHätä!-kampanjan koordinaattori Elias Kivelä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Voittajajoukkue sai palkinnoksi NouHätä!-kiertopalkinnon, kromatun palomiehen kypärän. Lisäksi SPEK lahjoitti voittajille 1000 euron arvoisen turvallisuuspalkinnon. Voittajat palkittiin myös henkilökohtaisesti.

Yli 700 000 yläkoululaista

NouHätä!-pelastustaitokampanja toteutettiin nyt 23. kerran. Kampanjaan osallistuneet yläkoululaiset opiskelivat ja harjoittelivat kouluvuoden aikana arjen turvataitoja. Monissa kunnissa palomiehet ja turvallisuuskouluttajat kiersivät kouluissa kertomassa, miten omaa ja muiden turvallisuutta voi parantaa. NouHätä!-turvallisuusopetus on tavoittanut kampanjavuosien aikana yli 700 000 yläkoululaista. Kampanjaa koordinoi SPEK.

NouHätä!-kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto.

Teksti ja kuva: SPEK

Lue lisää