Sopimuspalokunnat 8.5.2017

Jehumaljasta kisataan toukokuussa Hämeenkyrössä

Viime vuonna kaatosade säesti Jehumalja-kilpailua Tikkurilan urheilupuistossa, mutta se ei haitannut kisahenkeä.

Viime vuonna kaatosade säesti Jehumalja-kilpailua Tikkurilan urheilupuistossa, mutta se ei haitannut kisahenkeä.

Vietä mukava lauantai reippaassa palokuntalaishengessä – tule seuraamaan jännittäviä kilpailusuorituksia!

Palokuntien suomenmestaruus-/Jehumalja -kilpailu järjestetään tänä vuonna Hämeenkyrössä.

Kilpailujen suojelija on sisäministeri Paula Risikko. Jo vuodesta 1952 järjestetty Jehumalja-kilpailu on valtakunnallisesti merkittävä tapahtuma, joka kerää Pirkanmaalle vapaaehtoisia palokuntia ympäri Suomen.

Tänä vuonna joukkueita on yleisessä sarjassa 35 ja veteraanisarjassa seitsemän. Kilpailuyksikköön kuuluu johtaja ja viisi jäsentä. Kilpailijoita on kaikkiaan noin 250. Järjestelytehtäviin osallistuu yli 200 henkilöä.

Tapahtuma on avoin yleisölle, jota toivotaankin paikalle kannustamaan kilpailijoita.

Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailun pääpalkinto – Jehumalja – on aidosta hopeasta valmistettu yli lähes kuusi kiloa painava kiertopalkinto. Sen arvo on jopa 90 000 euroa. Sen arvellaan olevan Pohjoismaiden arvokkain kiertopalkinto.

Kolme tiukkaa osuutta

Jehumalja-kilpailu koostuu kolmesta osuudesta: tieto-, taito- ja kalustokilpailusta. Tietokilpailussa kukin kilpailija laatii vastauksensa itsenäisesti sekä henkilökohtaiseen että yksikkökilpailuun. Kilpailuyksikkö suorittaa yhdessä taitokilpailun, jossa arvioidaan yksikön taitoja annettuun tehtävään ilman ajanottoa. Kalustokilpailussa yksikkö suorittaa etukäteen tuntemattomat tehtävät ”kuin hälytyksen” ja käytetty aika ratkaisee tuloksen.

Jehumaljalla palkitaan kilpailuyksikkö, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen. Kilpailussa jaetaan arvokkaiden kiertopalkintojen lisäksi sekä joukkueille että jäsenille omiksi jääviä muistopalkintoja.

Yleisö on tervetullut avajaisiin Monitoimikeskus Siltaan klo 8.30. Silta on myös tapahtuman kilpailukeskus.

Kilpailuja voi seurata klo 10.10 alkaen Hämeenkyrön jäähallilla, jossa veteraanit aloittavat oman osuutensa kalustokilpailussa. Yhteiskoululla puolestaan taito-osuuden kilpailu alkaa klo 10.50. Kilpailutoiminta kestää noin klo 16 asti.

Yleisöllä on mahdollisuus siirtyä kilpailupaikoilla ilmaisella linja-autolla, joka kiertää kisapaikkoja nonstoppina. Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu on Pirkanmaan pelastuslaitoksella.

Kilpailupäivä on lauantai,  20. toukokuuta. Kisa alkaa kello 8.30 avajaisilla Monitoimikeskus Sillassa osoitteessa Kyrönsarventie 16.

Lisätietoja: apulaispalopäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen: 0400 281 288

Palopäällikkö Jyrki Paunila: 0400 926 226

Lauantain 20.5.2017 ohjelma:

 

Teksti: Veijo Kaján, tiedotuspäällikkö, Pirkanmaan pelastuslaitos

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää