Sopimuspalokunnat 12.11.2021

Vuoden turvallisuusteko -kunniamaininta Sievin PVPK:lle ja Ylivieskan VPK:lle Kalajoen maastopalon tukitoimista

Vuoden turvallisuusteko -kunniamaininnan vastaanottivat Paula Hyvönen (vasemmalla) ja Aino Suomala Sievin PVPK:sta sekä Sari Pelttari ja Susanna Suvanto Ylivieskan VPK:sta.

Vuoden turvallisuusteko -kunniamaininnan vastaanottivat Paula Hyvönen (vasemmalla) ja Aino Suomala Sievin PVPK:sta sekä Sari Pelttari ja Susanna Suvanto Ylivieskan VPK:sta.

Finnish Security Awards 2021 -turvallisuuspalkinnot on jaettu Helsingissä viime viikolla järjestetyssä tilaisuudessa. Palkintoraati on myöntänyt Sievin PVPK:lle ja Ylivieskan VPK:lle Vuoden turvallisuusteko -kunniamaininnan liittyen Kalajoen maastopalon tukitoimiin.

Palkinnon vastaanottivat Sievin PVPK:n Paula Hyvönen ja Aino Suomala sekä Ylivieskan VPK:n Sari Pelttari ja Susanna Suvanto. Palkinto tuli nelikolle yllätyksenä.

”Emme edelleenkään tiedä, kuka tai ketkä ovat meitä ehdottaneet. Olemme erittäin kiitollisia tästä muistamisesta. Tällä on suuri merkitys koko Jokipelastuksen alueella toimiville nais- ja tukiosastoille, jotka antoivat oman panostuksensa Kalajoen maastopaloon.”

Hyvönen, Suomala, Pelttari ja Suvanto haluavat kiittää niitä naisia Keski-Suomesta, Keski-Pohjan-maalta, Oulu-Koillismaalta sekä oman alueen vapaaehtoisia, jotka tulivat virka-avun kautta tueksi Kalajoen maastopalon aikana. Sievin PVPK:n ja Ylivieskan VPK:n naisosastojen aktiivit kertovat, että Kalajoen maastopalo oli kokemuksena opettavainen. Se myös loi yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä tiivisti porukkahenkeä.

”Kukaan ei varmasti osannut kuvitella tämän kaiken laajuutta hälytysmuonituksen alussa. Suuren organisaation strukturoitu johtamisjärjestelmä kirkastui monelle tiiviin reilu kahden viikon muonituksen aikana, antaen uutta tietoa ja taitoa.”

Tukitoimintaan osallistuneille on tehty palautekyselyn, joka on käyty läpi Pohjois-Suomen naistyö-toimikunnan syyskokouksessa lokakuussa.

”Tästä on hyvä lähteä kehittämään valtakunnallisestikin nais- ja tukiosastojen toimintaa.”

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti haluaa nostaa Vuoden turvallisuusteko -palkinnolla esiin esimerkillistä turvallisuustoimintaa ja turvallisuusinnovaatioita, joita laajalla ja monipuolisella turvallisuus-alalla on. Lehti on yhteistyössä noin 27 palkintokumppaniorganisaationsa kanssa jakanut vuosittain turvallisuuspalkinnot vuodesta 2015 alkaen.

Lähde: Jokilaaksojen pelastuslaitos

Kuva: Paula Hyvönen

Lue lisää