Paloturvallisuus 16.4.2016

”Esimerkillistä toimintaa”

Pälvi ja Tero Muhonen sekä pojat Veikka ja Ilmari pääsevät privaattikierrokselle Olavinlinnaan pelastettuaan linnan suurpalolta.

Pälvi ja Tero Muhonen sekä pojat Veikka ja Ilmari pääsevät privaattikierrokselle Olavinlinnaan pelastettuaan linnan suurpalolta.

Uhkaava tulipalo vältettiin, kun mummolasta palaamassa ollut Pälvi ja Tero Muhosen perhe havaitsi Olavinlinnasta nousevan savun, kurvasi autolla linnan lähellä olevan Riihisaaren rantaan havaintoaan tarkistamaan ja soitti sieltä hätäkeskukseen. Siinä vaiheessa liekit löivät jo jyhkeän muurin yli.

”Esimerkillistä toimintaa”, kiittää Savonlinnan paloasemaryhmän päällikkö Antti Peltonen.

Vain muutama lisäminuutti olisi tarvittu ja rakennustelineillä syttynyt palo olisi päässyt leviämään läheisen varaston puisiin kattorakennelmiin ja sitä kautta ties minne. Varaston räystäslaudat olivat jo hiiltyneet.

Palomiehet kävivät palomestari Kari Saarelaisen johdolla kukittamassa sankariperheen kiitokseksi työnsä helpottamisesta ja linnan pelastamisesta suurtuholta. Myös Kansallismuseo muisti Muhosia kiitoksin. He pääsevät tutustumaan linnaan yksityiskierroksella.

Peltonen kiittää myös omaa porukkaansa sekä Olavinlinnan huoltomiehiä, jotka tulivat vapaa-aikanaan avustamaan sammutustöissä nähtyään palosta uutisen nettilehdestä.

”Hienoa työtä. Tilanteesta tuskin olisi selvitty näin vähällä, ellei porukka olisi tuntenut linnan vaikeita olosuhteita.”

Teksti ja kuva: Launo Päivätie

Lue lisää