Paloturvallisuus 25.10.2016

Tulityön rooli rengasliikkeen palossa selviää loppuviikosta

Euromaster-rengasliikkeen rengashallista jäivät jäljelle vain perustukset.

Euromaster-rengasliikkeen rengashallista jäivät jäljelle vain perustukset.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja poliisi selvittävät yhteistyössä, millaisissa olosuhteissa tulitöitä tehtiin, kun rengasliike syttyi palamaan Porvoossa maanantaina.

Euromaster-rengasliikkeen rengashalli tuhoutui palossa täysin. Palo alkoi hallin katolta, jonne asennettiin uutta kattohuopaa.

”Kaikella todennäköisyydellä palo johtui katolla tehtävistä korjaustöistä, mutta emme osaa tällä hetkellä sanoa, liittyykö se huolimattomuuteen vai oliko se puhdas vahinko. Ainahan on mahdollista myös tekninen vika”, sanoo palotarkastaja Timo Kouki, joka toimii pelastuslaitoksen palontutkinnan johtajana.

”Käymme hyvin voimakkaasti läpi tulityön osuutta. Mikä vaikutus sillä on ollut, ja miten asia on hoidettu? Se on yksi vahvimmista osa-alueista, joihin kiinnitämme huomiota.”

Poliisi ja pelastuslaitos perustivat yhteisen tutkintaryhmän hallin palontutkintaa varten. Pelastuslaitos on mukana poliisin kuulusteluissa ja kuulemisissa. Erityisesti tutkijoita kiinnostaa, miksi palo levisi niin nopeasti. Tällä hetkellä tiedetään, että palon syttyessä paikalla oli useita henkilöitä. Alkusammutusta yritettiin, mutta vielä ei tiedetä, millaisilla välineillä.

”Emme toistaiseksi tiedä, millaisilla luvilla, koulutuksella ja asiantuntemuksella asiaa siellä on hoidettu.”

Paloon johtaneet tapahtumat selvinnevät loppuviikosta.

Suomen Palopäällystöliitto muistuttaa maanantaina julkaistussa tiedotteessaan, että tulityön tekemiseen tilapäisellä tulityöpaikalla vaaditaan aina riskienarvioinnin perustella laadittu kirjallinen, määräaikainen tulityölupa. Sekä tulityöntekijällä että tulityöluvan myöntäjällä tulee lisäksi olla voimassa oleva tulityökortti, joka on todistus hyväksytysti suoritetusta tulityökurssista.

Liitto penää tulityöntekijöiltä oikeaa asennetta. Tulipaloja ei pitäisi syttyä, jos työn tekemiseksi annettuja ohjeita on noudatettu.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Itä-Uudenmaan pelastuslaitos

Lue lisää