
Eerik Pudas (vas) ja Santeri Laitinen RPAS-hankkeen työpajassa Pelastusopiston harjoitusalueella viime maaliskuussa. Työpaja järjestettiin yhteistyönä poliisin ja maanmittauslaitoksen kanssa.
Palopäällystöopiskelijat Eerik Pudas ja Santeri Laitinen toimivat RPAS-hankkeen tutkimusapulaisina. Samalla he hyödyntävät tutkimustuloksia omassa opinnäytetyössään, joka käsittelee robotiikan mahdollisuuksia.
Teksti: Kaisu Puranen
Kuva: Sami Hätönen
Pelastusalalla on yleinen näkemys siitä, että miehittämättömät ilma-alukset eli RPAS-laitteet sopivat hyvin tilannekuvan luomiseen. Voisiko niistä olla hyötyä muussakin toiminnassa?
”Voisiko niitä käyttää toiminnallisiin tehtäviin, kuten viemään hyödyllistä välineistöä korkeisiin paikkoihin, tai voisiko niillä mitata vaarallisen aineen pitoisuuksia? Entä viedä pelastusliivejä veden varassa oleville, tai käyttää kadonneen etsinnässä?” kysyy palopäällystöopiskelija Eerik Pudas.
Hän ja samalla kurssilla opiskeleva Santeri Laitinen tekevät opinnäytetyötä RPAS-laitteiden sekä robotiikan käyttömahdollisuuksista pelastustoiminnassa.
Artikkeli jatkuu. Jos haluat lukea koko artikkelin, kirjaudu sisään Pelastustiedon tunnuksilla. Artikkeli myös Pelastustiedossa 4-5/18.
...